Blog

juni 15, 2018

Fitter en strakker

Ik begon in 2016 aan een, voor mij, nieuw avontuur sporten. Het woord sporten kwam niet voor in m’n woordenboek.

Dus daar ging ik op een zondag in september van 2016 naar Bjärne voor een testtraining. Mijn eerste vraag aan Bjärne was; Wanneer kan ik beginnen? Hij antwoordde; Morgenvroeg om 6:00 uur kun je beginnen met de ontbijtfitness. Oké, dacht ik...... maar zei volmondig JA.

Want ik kwam er al snel achter dat bij Bjärne het woord NEE niet in het woordenboek stond.

Maar wat voor mij nieuw was, werd al heel gauw een gewoonte. Een gezonde levensstijl op het gebied van beweging en voeding, het deed me zo goed. Na 1 jaar was ik ruim 15 kilo afgevallen, terwijl dat niet eens mijn hoofddoel was waarom ik begonnen was met sporten. Ik was gaan sporten om me fitter te voelen en om aan mijn conditie te werken. En ik voelde me gaandeweg veel fitter en beter, zowel lichamelijk als geestelijk.

Het 'anders' eten èn sporten waren inmiddels vaste gewoontes geworden en daar wilde ik mee doorgaan. Omdat ik mijn eerste doelstelling al had behaald gingen we voor een nieuwe doelstelling. Het doel werd spiermassa opbouwen en die ook meer zichtbaar maken. En ook deze doelstelling heb ik bereikt, als ik nu in de spiegel kijk zie ik niet alleen een slanker lichaam, maar ook een mooi getraind lichaam.

Nu 2 jaar verder blijft mijn gewicht stabiel en begin ik elke week nog altijd met de ontbijtfitness.
Ik kijk iedere keer weer uit naar mijn training met Bjärne, het doorzetten wat hij me leert tijdens de trainingen. Mijn lijf brandt dan van inspanning en dan zegt Bjärne; Dat is trainen Carla! Kom op!
Na de training zeg ik, met een rood hoofd en haren kletsnat: “Bjärne het was weer een super goede training. Wat een heerlijk gevoel.”

Wat het me heeft gebracht? Dat ik me zoveel fitter en fijner voel. Ik hoop dit nog jaren vol te kunnen houden en dat gaat me lukken, want leven met een persoonlijke leefstijl is helemaal niet moeilijk.

Ik sluit me helemaal aan bij de slogan van Het Leefstijlhuis “Samen staan we sterker dan alleen”.

Carla van Duren, 54 jaar

Laatst aangepast op zaterdag 22 september 2018 14:19

Het Leefstijlhuis

Cipres 15B, 5711 DZ Someren
06-18508400
info@hetleefstijlhuis.nl
www.hetleefstijlhuis.nl

Icon Nijssen Media