Resultaten

juli 13, 2019

Er is altijd wel een excuus om uit te stellen, dus ik dacht ‘Ik doe het gewoon’.

Dè 90 Dagen Battle? Ik zeg doen!!! Al enige jaren merkte ik bij mezelf dat mijn lichamelijke gesteldheid niet was wat ik graag zou willen. Een belabberde conditie, zo stijf als een plank en regelmatig last van ‘inkakmomenten’. In die jaren had ik me ook voorgenomen om er ‘ooit’ eens wat aan te gaan doen. Maar ja, naast mijn werk was ik ook met allerlei andere dingen bezig dus tijdgebrek bleef het excuus om dit uit te stellen.

Ondertussen werd ik stilaan steeds zwaarder, logger en stijver. Wellicht had dat ook wat te maken met mijn 45-jarige leeftijd, maar ik was de situatie zat en wilde wat gaan doen om me energieker en beweeglijker te voelen. Via Facebook had ik de 90 dagen Battle van het Leefstijlhuis al een aantal keer voorbij zien komen. ‘Hmmm…, dat is toch niks voor mij zo’n opgelegd programma in een sportschool’ dacht ik dan. Toch bleef het mijn aandacht trekken en heb ik me opgegeven voor een info-event. Gewoon eens luisteren wat ze te vertellen hadden. Die avond heeft me aan het denken gezet. Ondanks dat ik verwachtte dat zo’n programma lastig was in te passen in mijn al drukke week heb ik me toch opgegeven voor de Battle. Er is immers altijd wel een excuus om zoiets uit te stellen, dus ik dacht ‘Ik doe het gewoon’.

Ik had me voorgenomen om er dan ook vol voor te gaan en na 3 maanden te bekijken wat het me opgeleverd zou hebben. De wetenschap dat er begeleiding was, was voor mij toch wel de benodigde ‘stok achter de deur’ die ik verwachtte nodig te hebben.

Let's Battle

De Battle startte met een intake bij Carine, waarbij ik toch even geconfronteerd met een aantal (zorgwekkende) gemeten waarden, een extra bevestiging dat het hoog tijd werd om aan de slag te gaan. Direct werden er tips gegeven om verbeteringen aan te brengen in het voedingspatroon. Het mooie is dat de vrijheid behouden blijft om zelf te beslissen wat je eet, uiteraard graag wel zo gezond mogelijk!

Gemiddeld 2x per week is er een sportmoment, vooral in de beginfase vond ik het lastig en was ik na afloop van de training helemaal leeg. Maar langzaam maar zeker merkte ik vooruitgang in kracht, maar nog meer in uithoudingsvermogen. 

Bij de Battle hoort ook de optie voor een massage. Tijdens de afspraak met Johan had ik aangegeven dat hij zich niet hoefde in te houden en dat heb ik geweten. Het was heerlijk om eens helemaal ‘gekneed’ te worden en ga ik zeker nog eens laten doen.

Groepsgevoel

Wat ik vooral ervaarde tijdens de Battle, is hoe leuk het was. Alle deelnemers hadden een persoonlijk doel waar we gezamenlijk mee bezig waren. Buiten de sport- en presentatiemomenten om werd er in de Leefstijlruimte onderling regelmatig gesproken over onze ervaringen en vorderingen. Ook met andere leden ontstond contact, wat naast de sportieve aspecten ook zorgde voor sociale contacten.

Meer tijd

Waar ik vooraf twijfelde over het feit of ik wel voldoende tijd had om de 90 dagen Battle in mijn drukke week in te passen, kan ik inmiddels wel zeggen dat het me zelfs tijd heeft opgeleverd. Voorheen kwam ik regelmatig moe thuis van m’n werk en plofte ik op de bank voor de TV totdat ik naar bed ging. Nu ga ik sporten en pak ik na thuiskomst nog een klus beet. Met het gewijzigde voedingspatroon heb ik, boven verwachting, niet zo’n moeite en mijn vrouw en kinderen deden in de ‘slipstream’ thuis ook mee.

De inspirerende presentaties hebben me bewuster gemaakt van de gewoonten die er zijn ingeslopen.Tijdens de laatste groepsbijeenkomst werd informatie gegeven over het ‘leven na de Battle’ en werden de voor- en nafoto’s getoond. Ik schrok toen ik mezelf terug zag! 3 Maanden geleden zag ik er zo ongeveer uit als Homer Simpson en nu zijn m’n stevige nek en m’n ‘buikje’ weg en zijn de vorderingen aan mijn lichaamshouding duidelijk te zien, veel rechterop en een krachtigere uitstraling.

Wat heeft het me opgeleverd?

Nu, na 3 maanden, kan ik de balans opmaken. De resultaten zijn beter dan ik durfde te dromen. Mijn gewicht is behoorlijk afgenomen, wat ik met name merk in de bewegingsvrijheid. Mijn buikomvang is eveneens flink verminderd. Deze was echt te groot en inmiddels is de bierbuik nagenoeg geheel verdwenen. Mijn uithoudingsvermogen is vergroot, wat ik ook heb gemerkt tijdens zwemmen. Algeheel ben ik fitter geworden en zijn de energiedipjes afgenomen.

Ik heb ook gemerkt dat een lichamelijke gezondheid ook helpt bij een geestelijke gezondheid. Ik ben frisser en relaxeter geworden en voel me minder opgejaagd. Ook mijn zelfvertrouwen is gegroeid in de Battle-maanden. Dat alles voelt goed en ik zou niet meer anders willen. Daar komt nog bij dat ook mijn vrouw wat kilootjes is kwijtgeraakt wat ik persoonlijk wel kan waarderen ;-)

Heeft zo’n Battle ook nadelen?

Jazeker, mijn broeken zitten nu te ruim en riemen zijn te groot! Er moet weer worden geshopt… ;-). Maar even serieus, ik ben hartstikke tevreden met de resultaten en ben blij dat ik de stap heb gezet om deel te nemen aan de Battle.

Het team

De mensen van het Leefstijlhuis-team zijn allen erg professioneel en kundig maar zijn bovenal ook hele leuke mensen! Het persoonlijke contact met hen is erg prettig. Serieus bezig zijn, met af en toe een lolletje tussendoor. Carine, Bjärne en de rest van het team, super bedankt voor jullie ondersteuning, motivatie en bezieling! Ga zo door en jullie zullen nog veel betekenen voor veel mensen.

 

Aan jou, lezer van dit stuk, als je wat wilt verbeteren aan je gezondheid en/of op zoek bent naar een leuke manier om te werken aan verbetering van lichaam en geest kan ik alleen maar zeggen: Neem deel aan de 90 dagen-battle! Het is een cadeau voor jezelf waar je de rest van je leven plezier van zult hebben!

Groet, Stef Wijnen

Zie onze agenda voor de nieuwe startdatum van Dè 90 Dagen Battle

stef wijnen zijstef wijnen

Laatst aangepast op zondag 14 juli 2019 15:33

Het Leefstijlhuis

Cipres 15B, 5711 DZ Someren
06-18508400
info@hetleefstijlhuis.nl
www.hetleefstijlhuis.nl

Icon Nijssen Media